
WORKSHOP – DEPENDENȚA EMOȚIONALÃ ÎN RELAȚIA DE CUPLU
Încep invitația la acest eveniment prin următoarea confesiune:

„Niciodată nu e prea târziu. Important e să-ţi doreşti schimbarea, fiindcă nimeni nu poate să iniţieze o vindecare pentru altcineva. Când am înţeles cum a fost în cazul meu la început, de ce sunt aşa cum sunt, am înţeles şi că, de fapt, eu vreau dragoste, că pot fi cu cineva şi pot avea o relaţie sănătoasă. Am învăţat să nu mai trăiesc întâmplările prin filtrul traumei pe care am trăit-o cândva. Şi am înţeles că trebuie să mă redeschid către sentimente, să îndrăznesc să iubesc şi să mă las iubit.
( … ) dar mai important decât asta e că nu m-aş mai trăda pe mine niciodată pentru o relaţie. Nu aş călca pe mine, doar ca să fac pe plac cuiva, să fac relaţia să meargă sau doar ca să mă pun la adăpost. Am învăţat să fiu sincer cu mine în dragoste, în primul rând” (Prof. Dr. Franz Ruppert).

- Situația în care te afli într-o relație amoroasă, simți că nu este ceea ce ai nevoie, dar, în același timp, nu poți renunța la această relație, și … doar gândul de a încheia relația, aduce cu sine vinovăție și reiei procesul de la început întrebându-te dacă asta chiar ar fi decizia corectă.
- Relația s-a încheiat din diverse motive, deși cogniția îți spune că este timpul să-ți iei „la revedere” din toate punctele de vedere de la acea persoană, pur și simplu nu știi cum și dacă chiar va fi posibil acest lucru vreodată. Aici foarte important este și intervalul de timp de când s-a produs despărțirea, și la fel de important, cum s-a produs.












Lasă un răspuns